GPX Route installeren

Tegenwoordig worden veel routes aangeboden in GPX formaat. Dit zgn gpx formaat staat voor GPS Exchange formaat, wat je maar snel moet vergeten. Zodra je op de knop GPX Downloaden klikt wordt er een bestand gedownload waarin de route-informatie opgeslagen zit. Deze route-informatie kan je niet zomaar bekijken, je moet hiervoor een programma, een app voor op je telefoon of een GPS device hebben. Zodra je hierin het bestand opent zie je de route op een kaart en kan je deze gebruiken om te navigeren.

Onze e-choppers zijn voorzien van een houder voor je telefoon zodat je kunt navigeren met je smartphone. Helaas werkt niet iedere ‘navigate app’ met zo’n GPX bestand en zal je vooraf even iets moeten installeren. Hieronder geven we informatie over meerdere apps. 

Hoe laad ik een GPX op mijn smartphone?

Voor smartphones zoals een iPhone- of Androidtelefoon zijn er verschillende handige apps te downloaden zoals Topo GPS of Komoot. In deze apps kan je zelf een bestand ‘importeren’. Er zijn natuurlijk ook veel apps waarin al standaard routes zijn gemaakt maar je bent hierin enigszins beperkt omdat je geen eigen routes kan toevoegen.

Voor het inladen in Topo GPS kan je het bestand inladen door erop te kikken en te kiezen voor ‘…openen met’. Een uitgebreide handleiding staat op de website van Topo GPS.

Het inladen in Komoot is redelijk eenvoudig maar je moet het even weten:

  • open de app
  • klik op profiel (onder in beeld)
  • klik op het plus teken achter Tours
  • kies voor ‘importeer een bestand (GPX, FIT of TCX)

Wil je een andere app gebruiken kijk dan even in de Playstore of App Store voor andere mogelijkheden.