Fatmax Kickbike route over de Berg

De Fatmax Kickbike is perfect om door de oude straatjes van de binnenstad van Amersfoort te rijden. Daarna de Amersfoortse Berg omhoog om het tweede deel dwars over Landgoed Den Treek te rijden.

Afstand: 28 kilometer

Duur van de route: 2 uur (zonder pauze)

De Fatmax Kickbike is licht en wendbaar. Daarmee kan je perfect door de oude binnenstad van Amersfoort rijden: grachten, muurhuizen, bruggetjes en leuke terrasjes. Ontdek vanuit Leusden het nieuwe stadspark Elisabeth Groen en het aangrenzende Park Randenbroek. Hiervandaan rijd je zo de historische binnenstad in.

Via het uitzicht op de Monnikendam sla je de Muurhuizen in. De route gaat langs diverse historische panden en over leuke pleintjes. Je kunt een lekkere koffie pakken om even te genieten van al dat moois wat de Amersfoortse binnenstad brengt. 

De route gaat via afwisselende wegen richting de Amersfoortse Berg en het daarop gelegen bos Klein Zwitserland. Hier kan je eventueel de step uitproberen op wat ruiger terrein met paadjes en bruggetjes.

Na de Amersfoortse Berg duik je landgoed Nimmerdor op en rijd je via een fietsbrug het uitgestrekte Landgoed Den Treek in. De route gaat door bos, heide en weilanden. Onderweg komen je langs het schitterende Huize Den Treek en de daaromheen liggende historische gebouwen. 

Je kunt ervoor kiezen om hier de route af te korten en linksaf te slaan richting Leusden-Zuid.

Je volgt de Heetvelderweg met een aantal boerderijen waar Leusden zo bekend om stond. Via een zandpad langs De Grift en de Heiligenbergerbeek kan je weer uit achter Huize Den Treek en rij je door het bos terug richting Leusden Zuid. Je kunt hier een kleine pauze houden bij Restaurant Bavoort. 

Nadat je Arnhemseweg bent overgestoken gaat de route richting het Lockhorsterbos, de allereerste grondaankoop van Utrechts Landschap. Je nadert hierna weer de bebouwde kom en rij je terug richting de startplaats van E-Chopper Leusden. 

 • Fatmax Kickbike route over de Berg

  samenvatting

  De Fatmax Kickbike is perfect om door de oude straatjes van de binnenstad van Amersfoort te rijden. Daarna de Amersfoortse Berg omhoog om het tweede deel dwars over Landgoed Den Treek te rijden.

  Afstand: 28 kilometer

  Duur van de route: 2 uur (zonder pauze)

  Boek direct
  Fatbike Bij E Chopper Leusden
 • Hoe werkt de navigatie?

  Je krijgt bij het ophalen van je voertuig(en) de link van de route die je wilt rijden. Deze link bevat een GPX bestand dat je gebruikt om te navigeren met je smartphone. Onze voertuigen zijn speciaal uitgerust met een houder waarin je je telefoon kunt plaatsen. Op je telefoon gebruik je dan een navigatie-app. Heb je nog geen navigatie-app geïnstalleerd, dan staat op de pagina GPX route installeren uitgelegd hoe je dit kunt doen.
  Lees meer over GPX installeren